Kompot z agrestu

Idealny dodatek do niedzielnego obiadu!
Weronika Kwaśniak / 17.07.2015 06:59
DRUKUJ PRZEPIS
Kompot z agrestu fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg agrestu
  • 50 dag cukru
  • 2 l wody
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kompot z agrestu!

  1. Agrest umyj, usuń z niego ogonki i szypułki.
  2. Owoce nakłuj w kilku miejscach i włóż do połowy wysokości słoika.
  3. Wodę zagotuj z cukrem i zalej owoce w słoikach. Słoiki zamknij.
  4. Pasteryzuj 20 minut.
  5. Ostudzone odstaw do spiżarni.

Zobacz inne pomysły na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/22.07.2015 11:28
a jak zrobić kompot z agrestu i wiśni? to spoko?