Reklama
Ilość kalorii: 165
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1 kg liści szpinaku
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • 15 g drożdży
  • 250 ml letniej kremówki
  • 15 dag mąki
  • jajko
  • łyżka parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • mąka do obtoczenia
  • olej
Reklama
Przygotowanie:
  1. Liście szpinaku opłucz, usuń ogonki. Blanszuj 2 min. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie odciśnij.
  2. Czosnek lekko przesmaż na oliwie, dodaj do szpinaku, posól, wymieszaj. Uformuj kulki.
  3. Drożdże wymieszaj ze śmietaną. Dodaj mąkę, jajko, parmezan, sól i pieprz. Odstaw na 5 min. Kulki obtocz w mące i cieście, smaż w oleju.
Reklama
Reklama
Reklama