Racuchy ze śliwkami - przepis składniki i przygotowanie
Smaczna, słodka przekąska!
Opublikowano: 11.08.2014, 11:19
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1/2 kg drobnych śliwek
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki zsiadłego mleka
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na racuchy ze śliwkami!
- W misce wymieszaj mikserem mąkę, jajka, proszek do pieczenia i mleko.
- Śliwki umyj, przekrój na połówki i usuń pestki.
- Na rozgrzany olej kładź łyżkę ciasta.
- Na cieście ułóż połówki śliwek skórką do dołu.
- Racuszki smaż z obu stron na złoty kolor.
- Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Przystawka ze szpinakiem - przepis
Jajecznica z kurkami - przepis Magdy Gessler
Reklama
Reklama
Reklama