Placki ziemniaczane
Łatwe i szybkie danie - błyskawiczny przepis!

Opublikowano: 08.01.2014, 08:59
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- kilogram ziemniaków
- 2 jajka
- 2 cebule
- 3 łyżki mąki
- olej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj i obierz.
2. Zetrzyj ziemniaki na tarce (najlepiej o dużych oczkach).
3. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.
4. Jajka roztrzep i wymieszaj z ziemniakami.
5. Dodaj mąkę i cebulę.
6. Dopraw do smaku według uznania.
7. Smaż placki na oleju, dopóki nie nabiorą złocistego koloru.
Reklama
Reklama
Reklama