Reklama
Ilość kalorii: 425
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Farsz:

  • 4 cebule czosnkowe
  • marchew
  • 2 czubate łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag startego sera żółtego
  • 4 łyżki posiekanej natki
Reklama

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 20 dag masła
  • 2 żółtka
  • płaska łyżeczka soli
  • 4 łyżki zimnej wody
Przygotowanie:
Reklama
  1. Pokrojoną w plasterki cebulę i startą na tarce o dużych oczkach marchew smaż na maśle 10 min. Dodaj posiekany czosnek, przypraw, duś 3 min, ostudź. Wymieszaj z serem i natką.
  2. Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj, częścią wylep foremki o średnicy 10 cm. Nałóż farsz, przykryj resztą ciasta. Dociśnij brzegi, nakłuj, piecz 30 min w temp. 220 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama