Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 3 jajka
- szklanka mleka
- szklanka mąki pszennej
- szczypta soli
Na nadzienie:
- 30 dag twarogu
- mała cebula
- ząbek czosnku
- 6 łyżek oliwy
- 2-3 łyżki natki pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić naleśniki szpinakowe!
- Szpinak rozmroź i odsącz na gęstym sitku (część można posiekać blenderem, wtedy naleśniki będą miały bardziej równomierny kolor).
- Następnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, mlekiem, mąką i solą.
- Smaż cienkie naleśniki na lekko potłuszczonej patelni (smarujemy tłuszczem przed każdą porcją ciasta).
- Twaróg wymieszaj z oliwą, drobno pokrojoną cebulą, zmiażdżonym czosnkiem oraz posiekaną natką pietruszki.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Naleśniki posmaruj przygotowanym farszem i zawiń w rulon.