Reklama
Ilość kalorii: 200
Ilość porcji: 5
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 22,5 dag mąki
  • łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki rozpuszczonego zimnego masła
  • 300 ml mleka
  • masło do smażenia
  • syrop klonowy
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pancakes amerykańskie!

  1. Wszystkie składniki umieść w mikserze i wymieszaj.
  2. Gotowe ciasto przelej do dzbanka - tak łatwiej będzie ci je dozować, i pozostaw na 20 minut.
  3. Usmaż niewielkie placki.
  4. Kiedy na wierzchu smażonego naleśnika zaczną pojawiać się bąbelki to znak, że trzeba je przewrócić na drugą stronę.
  5. Gotowe placki podawaj z syropem klonowym.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

Naleśniki z owocami - przepis
Naleśniki na słono - przepis na naleśniki z szynką i serem
Naleśniki z serem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama