Pancakes amerykańskie - przepis składniki i przygotowanie
Smakowite naleśniki prosto z USA!

Opublikowano: 19.06.2014, 09:00
Reklama
Ilość kalorii: 200
Ilość porcji: 5
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 22,5 dag mąki
- łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- 2 duże jajka
- 3 łyżki rozpuszczonego zimnego masła
- 300 ml mleka
- masło do smażenia
- syrop klonowy
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na pancakes amerykańskie!
- Wszystkie składniki umieść w mikserze i wymieszaj.
- Gotowe ciasto przelej do dzbanka - tak łatwiej będzie ci je dozować, i pozostaw na 20 minut.
- Usmaż niewielkie placki.
- Kiedy na wierzchu smażonego naleśnika zaczną pojawiać się bąbelki to znak, że trzeba je przewrócić na drugą stronę.
- Gotowe placki podawaj z syropem klonowym.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na naleśniki:
Naleśniki z owocami - przepis
Naleśniki na słono - przepis na naleśniki z szynką i serem
Naleśniki z serem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama