Pancakes amerykańskie - przepis składniki i przygotowanie

Smakowite naleśniki prosto z USA!
Weronika Kwaśniak / 19.06.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Pancakes amerykańskie - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 5
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 22,5 dag mąki
  • łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki rozpuszczonego zimnego masła
  • 300 ml mleka
  • masło do smażenia
  • syrop klonowy
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pancakes amerykańskie!

  1. Wszystkie składniki umieść w mikserze i wymieszaj.
  2. Gotowe ciasto przelej do dzbanka - tak łatwiej będzie ci je dozować, i pozostaw na 20 minut.
  3. Usmaż niewielkie placki.
  4. Kiedy na wierzchu smażonego naleśnika zaczną pojawiać się bąbelki to znak, że trzeba je przewrócić na drugą stronę.
  5. Gotowe placki podawaj z syropem klonowym.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS