Zapiekana kalarepka - przepis składniki i przygotowanie

To bardzo niedoceniane, a tak smaczne warzywo!
Weronika Kwaśniak / 21.05.2015 05:05
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekana kalarepka - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duża kalarepka
  • 2 pomidory
  • 2 kulki mozzarelli
  • bazylia
  • 10 dag szynki w kawałku
  • papryka ostra
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekaną kalarepkę!

  1. Kalarepkę obierz, pokrój w słupki i obgotuj we wrzątku.
  2. Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry.
  3. Dno formy do zapiekania posmaruj masłem.
  4. Do formy włóż najpierw obgotowaną kalarepkę, na to plastry pomidorów przełożone plastrami mozzarelli.
  5. Wszystko oprósz solą, pieprzem, papryką w proszku i bazylią.
  6. Na wierzch wyłóż pokrojoną w kostkę szynkę.
  7. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekaj około 15 minut.

Zobacz też przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA