Serowe bułeczki z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie

Idealne do pracy lub szkoły: serowe bułeczki z jabłkami!
Weronika Kwaśniak / 06.09.2016 07:03
DRUKUJ PRZEPIS
Serowe bułeczki z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 30 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 ml mleka
  • 10 dag rozpuszczonego masła
  • 5 dag cukru
  • 15 dag twarogu
  • szczypta soli

Na nadzienie:

  • 3 jabłka

Na wierzch:

  • 15 dag cukru pudru
  • kandyzowana skórka pomarańczowa
Przygotowanie:

Zobacz przepis na serowe bułeczki z jabłkami. Mi kojarzą się one ze smakiem dzieciństwa - zamiast kupować gotowe bułki w piekarni, lepiej przetestować ten pomysł!

  1. Masło rozpuść w rondelku, dodaj mleko.
  2. W misce wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
  3. Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj mikserem.

Pierogi z jabłkami - przepis

  1. Na koniec dodaj twaróg i całość zagnieć.
  2. Ciasto rozwałkuj i potnij na prostokąty (około 10 na 6 cm).
  3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki.
  4. Na brzegu każdego kawałka ciasta połóż 2 ósemki jabłka, przykryj resztą ciasta i lekko dociśnij na bokach.  

Szarlotka Apple Pie - przepis

  1. Bułeczki ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C.
  2. Piecz około 20 minut.
  3. Cukier puder utrzyj z odrobiną wody na gęsty, gładki lukier.
  4. Posmaruj nim upieczone bułeczki i posyp je kandyzowaną skórką pomarańczową.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA