Racuszki kokosowe

Pyszna alternatywa dla tradycyjnych racuchów.
Weronika Kwaśniak / 10.10.2014 07:15
DRUKUJ PRZEPIS
Racuszki kokosowe fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 białka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • olej do smażenia
Przygotowanie:

Zobacz przepis na placki kokosowe!

  1. Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
  2. Następnie dodaj mąkę i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszaj.
  3. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, kładź łyżką niewielkie porcje ciasta i formuj placki.
  4. Smaż z obu stron, aż staną się lekko rumiane.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/09.07.2018 12:56
Trzeba z podwójnej ilości skladnikow robić, bo strasznie mało wychodzi tych placków
/11.10.2016 19:29
Przepis jak najbardziej okej :)