Przekąski na majówkę

Przygotowaliśmy dla Was kilka przepisów na pyszne przekąski, które możesz zabrać za sobą na piknik
/ 27.04.2013 06:29
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 15 min
Sztuka 100 kcal
Koszt sztuki 0,60 zł

Przepis na 25 sztuk:
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag masła
- 10 dag tartego parmezanu
- 3/4 szklanki mleka
- szczypta soli

Obłożenie:
- 4 pomidory
- 15 dag suszonej szynki w cienkich plasterkach
- 1/2 pęczka natki
- kilka łyżek serka mascarpone

Sposób wykonania:
1. Mąkę przesiej do miski z proszkiem do pieczenia. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć szybko ciasto. Rozwałkuj na grubość 1 cm i pokrój na 25 kwadracików. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 min w temp. 200 stopni na złoty kolor, ostudź.

2. Kwadraty przekrój na pół. Jedną połówkę posmaruj mascarpone, obłóż plasterkami szynki, pomidora oraz natką pietruszki. Przykryj drugą połówką.

Redakcja poleca

REKLAMA