Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 cienkie sznycle z indyka po 10 dag
- 10 dag bekonu w cienkich plastrach
Nadzienie:
- 15 dag ryżu
- pomidor
- 4 pieczarki
- 12 dag zielonego groszku z puszki
- 2 łyżki masła
- 5 łyżek sosu sojowego
- świeżo mielony czarny pieprz
- łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- łyżeczka przyprawy ziołowej do grilla
Dodatkowo:
- tacki aluminiowe do grilla
Przygotowanie:
- Mięso umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Ryż ugotować.
- Pieczarki drobno pokroić. Pomidor obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
- Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pomidor i pieczarki, chwilę podsmażyć, dodać groszek, sos sojowy, przyprawę, pieprz. Dusić 7 minut na małym ogniu. Połączyć z ryżem i dokładnie wymieszać.
- Farsz rozłożyć na sznyclach, zwinąć, owinąć bekonem. Spiąć wykałaczką, posypać przyprawą do grilla. Ułożyć na tacce.
- Piec na rozgrzanym grillu 20 minut.