Płotki z grilla - przepis składniki i przygotowanie

Możesz przyrządzić też inny gatunek niewielkich ryb!
Weronika Kwaśniak / 30.04.2015 05:02
DRUKUJ PRZEPIS
Płotki z grilla - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag płotek
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki koniaku
  • ulubione świeże zioła
Przygotowanie:

Zobacz przepis na płotki z grilla!

  1. Płotki oskrob z łusek i spraw.
  2. W misce przygotuj marynatę, wymieszaj oliwę, sok z cytryny, koniak i posiekane zioła.
  3. Do marynaty włóż ryby i odstaw na 20 minut.
  4. Wyjęte z marynaty ryby obtocz w mące.
  5. Na grillu ułóż kawałki folii aluminiowej i połóż na nich rybki.
  6. Piecz z obu stron, skrapiając od czasu do czasu pozostałą marynatą.

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA