Papryka faszerowana szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie

Przekąska, która świetnie pasuje np. do dań z grilla.
Weronika Kwaśniak / 14.07.2014 11:46
DRUKUJ PRZEPIS
Papryka faszerowana szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 3
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 podłużne papryki
  • 20 dag białego sera
  • 20 dag szpinaku
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki orzechów
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną szpinakiem!

  1. Szpinak umyj, posiekaj i przesmaż na oliwie z posiekanym ząbkiem czosnku.
  2. Orzechy posiekaj.
  3. Biały ser wymieszaj ze szpinakiem i orzechami.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Papryki umyj, wydrąż pestki i nadziej masą serową.
  6. Ułóż w foremce wyłożonej folią aluminiową, skrop oliwą i zakryj folią.
  7. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. C.
  8. Podawaj na gorąco.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)