Przygotowanie 30 min * zapiekanie ok. 15 min * 1 porcja – ok. 240 kcal
Składniki na 6 porcji:
- 1 szkl. mąki
- 2 szkl. mleka
- 2 jajka
- olej
- mrożone warzywa
- 2 łyżki masła
- 100 ml śmietanki
- 3 dag sera z pleśnią
- czosnek
- sól
Sposób wykonania:
1. Z mąki, mleka, jajek i 1 łyżki oleju rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Usmaż dość cienkie naleśniki.
2. Warzywa rozmroź na patelni, podduś na maśle, dopraw.
3. W rondelku podgrzej śmietankę, wkrusz do niej ser, dodaj posiekany czosnek. Zagotuj, dopraw.
4. Warzywa wykładaj na naleśniki, polewaj sosem serowym, dowolnie składaj. Ułóż je na blasze do pieczenia. Zapiekaj ok. 15 min w temp. 200 st. C.
Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>
Naleśniki z warzywami i serem pleśniowym
fot. STOCKFOOD/FREE
Do farszu możesz dodać przesmażone kawałki kurczaka, wtedy naleśniki będą pożywniejsze