Naleśniki z warzywami i serem pleśniowym

Naleśniki z warzywami fot. STOCKFOOD/FREE
Do farszu możesz dodać przesmażone kawałki kurczaka, wtedy naleśniki będą pożywniejsze
/ 03.04.2011 09:39
Naleśniki z warzywami fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 30 min * zapiekanie ok. 15 min * 1 porcja – ok. 240 kcal

Składniki na 6 porcji:
- 1 szkl. mąki
- 2 szkl. mleka
- 2 jajka
- olej
- mrożone warzywa
- 2 łyżki masła
- 100 ml śmietanki
- 3 dag sera z pleśnią
- czosnek
- sól

Sposób wykonania:

1. Z mąki, mleka, jajek i 1 łyżki oleju rozmieszaj ciasto naleśnikowe. Usmaż dość cienkie naleśniki.

2. Warzywa rozmroź na patelni, podduś na maśle, dopraw.

3. W rondelku podgrzej śmietankę, wkrusz do niej ser, dodaj posiekany czosnek. Zagotuj, dopraw.

4. Warzywa wykładaj na naleśniki, polewaj sosem serowym, dowolnie składaj. Ułóż je na blasze do pieczenia. Zapiekaj ok. 15 min w temp. 200 st. C.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA