Burgery dla dzieci - przepis składniki i przygotowanie

Zdrowsza wersja tradycyjnych burgerów.
Weronika Kwaśniak / 27.05.2014 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Burgery dla dzieci - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 małe bułeczki z ziarnami
  • upieczona pierś kurczaka
  • jajko
  • łyż­ka bułki tartej
  • 3 łyżki pokrojonej dymki
  • szczypta curry
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • olej do smażenia
  • warzywa do obłożenia: plasterki ogórka, pomidora, rzodkiewki, listki sałaty
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na burgery dla dzieci!

  1. Pierś kurczaka zmiel w maszynce do mięsa.
  2. Połącz z bułką tartą, jajkiem, dymką.
  3. Masę mięsną przypraw curry, solą i pieprzem.
  4. Uformuj z niej 4 malutkie kotleciki.
  5. Usmaż je na rumiano.
  6. Bułeczki przekrój na pół, posmaruj masłem, podgrzej w piecyku.
  7. Spód bułeczek obłóż listkami sałaty, następnie kotlecikami i plasterkami pomidora, rzodkiewek, ogórka.
  8. Przykryj wierzchem bułeczki.

Sprawdź inne przepisy na dania dla dzieci:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA