Grzanki z bakłażanem - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne na śniadanie lub kolację!
Weronika Kwaśniak / 23.09.2014 06:50
DRUKUJ PRZEPIS
Grzanki z bakłażanem - przepis składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy Tesco Zdrowy Apetyt
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 828 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 300 g sera żółtego
  • 250 g suszonych pomidorów
  • 10 g ziaren słonecznika
  • 1 bakłażan
  • 2 bagietki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 100 ml oliwy
  • sól
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na grzanki z bakłażanem!

  1. Bagietki pokrój na kromki.
  2. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Pestki słonecznika smaż przez 5 min na lekko naoliwionej patelni.
  4. Bakłażana pokrój w plastry i obsyp solą.
  5. Pozostaw na ok. 20 min.
  6. Gdy bakłażan puści sok, odsącz plastry.


  7. Układaj składniki na pieczywie w kolejności: kilka kropel oliwy, bakłażan, suszony pomidor, ser, ziarna słonecznika.
  8. Zapiekaj wszystko w piekarniku nagrzanym do 200° C, aż ser się zarumieni.
  9. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.
Materiały prasowe, Tesco Zdrowy Apetyt

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA