Patelnia grillowa z linii Nairobi

Patelnia grillowa z linii Nairobi fot. serwis prasowy
GreenPan wprowadza na rynek nową patelnię grillową z linii Nairobi!
/ 21.06.2011 14:08
Patelnia grillowa z linii Nairobi fot. serwis prasowy
Nieprzywierająca powłoka Thermolon Endurance2™ zapewnia najwyższą jakość smażenia, a innowacyjne rozmieszczenie rowków pozwala na równomierne rozprowadzanie ciepła po patelni!

Patelnia grillowa linii Nairobi jest idealnym rozwiązaniem zarówno dla fanów grilla, jak i dla osób chcących zachować niskotłuszczową dietę. By lepiej móc dopasować naczynie do pól grzewczych kuchenki, patelnia ma okrągły kształt o średnicy 28 cm. Dno patelni jest uformowane w specjalne rowki, dzięki którym ze smażonego mięsa czy ryb wytapiany jest tłuszcz. Są one umiejscowione nie tylko wewnątrz, ale też na zewnętrznej stronie dna patelni, co powoduje bardziej optymalne rozprowadzanie ciepła. Dzięki temu potrawa obsmaża się równomiernie i dużo szybciej niż na zwykłej grillowej patelni, gdzie rowki są tylko po wewnętrznej stronie dna, przez co ciepło dostaje się do nich z opóźnieniem. Takie rozwiązanie  powoduje zbyt mocne wysmażenie potrawy w tych miejscach, w których rowków nie ma.

Rdzeń patelni Nairobi został wykonany z kutego aluminium pozyskanego z upcyklingu. Wnętrze naczynia pokryte jest ceramiczną, naturalną, przyjazną środowisku, nieprzywierającą powłoką Thermolon Endurance2™, którą wyprodukowano bez szkodliwych dla zdrowia związków PTFE i PFOA. Dzięki tej powłoce potrawy przygotowane na patelni grillowej Nairobi będą równo wysmażone, idealnie chrupiące oraz zachowają swój naturalny smak, aromat i właściwości odżywcze. Zaletą zaawansowanej technologicznie powłoki Thermolon jest to, iż przy przygotowaniu posiłków całkowicie eliminuje się przyklejanie się jedzenia do powierzchni naczyń i znacząco zmniejsza się zużycie oleju, a potrawy nie przypalają się. To oznacza bezpieczeństwo dla zdrowia i brak toksycznych oparów nawet przy nagrzaniu powyżej 260 °C. Powłoka Thermolon jest zdecydowanie lepszym przewodnikiem ciepła, a aluminiowy rdzeń powoduje, że ciepło uwalniane jest równomiernie w całym naczyniu, dzięki czemu zużycie energii podczas użytkowania jest znacznie mniejsze niż w przypadku standardowych patelni. Smażenie na patelni grillowej Nairobi jest możliwe także w niskich i średnich temperaturach. Patelnia grillowa Nairobi jest bardzo wytrzymała na zarysowania i wysoką temperaturę.

Dużą zaletą patelni grillowej GreenPan jest jej waga – lekka, a jednocześnie wytrzymała patelnia nadaje się do codziennego użytku na wszystkich typach kuchenek poza indukcyjnymi. Patelnię można także bez obaw  używać w piekarniku – do 180°C. Dla wygody użytkowników wykonana z bakelitu rączka patelni została wydłużona i idealnie wyprofilowana a jej niewątpliwą zaletą jest  brak nagrzewania się nawet podczas długiego smażenia.

 Producent patelni nie zaleca mycia jej w zmywarce, na szczęście czyszczenie naczynia jest bardzo łatwe i szybkie - wystarczy je umyć jedynie z odrobina mydła i wody a wszelkie zabrudzenia znikną bez wysiłku.
GreenPan, oddając w ręce użytkowników na całym świecie patelnię grillową Nairobi, dba o zdrowie i bezpieczeństwo pojedynczego człowieka, nie zapominając przy tym o dobru całego globu. Wyprodukowanie tej patelni pociąga bowiem za sobą o 60% mniejszą emisję CO2 do atmosfery niż produkcja standardowej patelni z powłoką PTFE.
Tagi: patelnia

Redakcja poleca

REKLAMA