Reklama
Ilość kalorii: 230
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kotlety z karkówki
  • 3 ząbki czosnku
  • pół pęczka koperku
  • gałązka bazylii
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso rozbij kuchennym młotkiem na średniej grubości kotlety. Oprósz solą i pieprzem, odstaw w chłodne miejsce.
  2. Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Koperek i bazylię opłucz, posiekaj, zmiksuj z czosnkiem, wymieszaj z olejem.
  3. Przygotowaną pastą natrzyj kotlety. Owiń je folią spożywczą lub włóż do zamykanego naczynia, wstaw na 2–4 godziny do lodówki (im dłużej mięso będzie leżało w marynacie, tym będzie bardziej aromatyczne).
  4. Kotlety ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla. Piecz ok. 4–5 min z każdej strony, przewracając, aby się nie przypaliło.
Reklama
Reklama
Reklama