Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 filety rybne, np. z mintaja, dorsza
  • 4 pomidory
  • 2 pory
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekaną rybę!

  1. Rybę pokrój w duże kawałki, polej sokiem z cytryny, oprósz pieprzem.
  2. Na 2 łyżkach masła podduś pory pokrojone w krążki, dopraw ziołami, solą i pieprzem.
  3. Naczynie wysmaruj masłem.
  4. Pomidora pokrój w plasterki.
  5. Rybę ułóż razem z porem i pomidorami w naczyniu.
  6. Polej olejem. Piecz 30 minut w temperaturze 190 stopni C.
Reklama

Zobacz też przepisy na zupy:

Pikantna zupa z soczewicy - przepis

Zupa kalafiorowa z serem - przepis Ani Starmach
Zupa z ciecierzycą i makaronem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama