Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 filety z białej ryby
  • sól
  • pieprz
  • mąka do obtoczenia
  • sok z cytryny
  • mała ostra papryczka
  • tymianek lub melisa
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na rybę na ostro!

  1. Rybę pokrój na kawałki , umyj, osusz na papierowym ręczniku.
  2. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
  3. Kawałki ryby obtocz w mące.
  4. Na patelni podgrzej olej, dodaj drobno posiekaną papryczkę.
  5. Gdy lekko zmięknie, zdejmij papryczkę na talerzyk, a na oleju smaż kawałki ryby.
  6. Usmażoną rybę przed podaniem posyp podsmażoną papryczką i ziołami.
  7. Podawaj z cząstką cytryny do skropienia.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na ryby:

Ryba w papilotach - przepis Ani Starmach

Łosoś w cieście francuskim
Zapiekana ryba
Zapiekanka z łososiem
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach

Reklama
Reklama
Reklama