Ryba na ostro - przepis składniki i przygotowanie
Serwuj z kaszą lub ziemniakami!

Opublikowano: 19.02.2016, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 filety z białej ryby
- sól
- pieprz
- mąka do obtoczenia
- sok z cytryny
- mała ostra papryczka
- tymianek lub melisa
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na rybę na ostro!
- Rybę pokrój na kawałki , umyj, osusz na papierowym ręczniku.
- Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
- Kawałki ryby obtocz w mące.
- Na patelni podgrzej olej, dodaj drobno posiekaną papryczkę.
- Gdy lekko zmięknie, zdejmij papryczkę na talerzyk, a na oleju smaż kawałki ryby.
- Usmażoną rybę przed podaniem posyp podsmażoną papryczką i ziołami.
- Podawaj z cząstką cytryny do skropienia.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na ryby:
Ryba w papilotach - przepis Ani Starmach
Zapiekana ryba
Zapiekanka z łososiem
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Reklama
Reklama
Reklama