Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 wypatroszone i oczyszczone liny
  • pęczek tymianku
  • pęczek natki pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • sok z cytryny
  • kilka łyżek oliwy
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na rybę grillowaną!

  1. Zioła opłucz, delikatnie osusz.
  2. Czosnek obierz, drobno posiekaj, wymieszaj z sokiem z cytryny, 3 łyżkami oliwy oraz szczyptą soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
  3. Przygotowaną pastą posmaruj wnętrze wypatroszonych ryb.
  4. Włóż nieco tymianku i natki.
  5. Natnij skórę ryby w kilku miejscach.
  6. Polej pozostałą oliwą.
  7. Posyp przyprawą do ryb.
  8. Grilluj na ruszcie do grillowania ryb albo zawinięte w folię aluminiową ok. 25 minut.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na ryby:

Rybna sałatka z ryżem - przepis
Ryba pieczona - przepis
Miętowa ryba - przepis Magdy Gessler

Reklama
Reklama
Reklama