Reklama
Ilość kalorii: 560
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • po 30 dag fileta z pstrąga i dorsza
  • szklanka pokruszonego miękiszu chleba
  • 3 łyżki wermutu
  • białko
  • natka
  • 10 dag filetu z łososia
Reklama

Na sos:

  • 3 posiekane szalotki
  • łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • szklanka kremówki
  • 3 łyżki serka mascarpone
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Filety opłucz, każdy przekrój na pół, oprósz solą i pieprzem.
  2. Miękisz chleba zalej wermutem. Po kilku minutach dodaj białko, posiekaną natkę pietruszki i łososia. Wyrób masę, dopraw.
  3. Masę rozłóż na filetach. Filety zwiń, tworząc roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  4. Szalotki zeszklij na maśle i oleju. Dodaj śmietanę i serek, zagotuj, dopraw. Polej roladki, piecz 35 min w temp. 195 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama