Pstrągi z migdałami - przepis składniki i przygotowanie
Pomysł na smaczną rybę!

Opublikowano: 11.12.2015, 03:38
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 oczyszczone pstrągi
- 4 łyżki sklarowanego masła
- 2-3 łyżki płatków migdałów
- 1/2 cytryny
- mąka do panierowania
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pstrągi z migdałami!
- Migdały zrumień na suchej patelni.
- Pstrągi umyj, osusz, oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Skrop sokiem z cytryny.
- Odstaw na kwadrans.
- Ryby obtocz w mące.
- Usmaż na gorącym maśle z obu stron, po 5 minut każdą stronę.
- Usmażone pstrągi posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.
Reklama
Zobacz więcej świątecznych przepisów:
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Pierniczki świąteczne - przepis
Ciasto serowo-makowe - przepis
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Piernik - przepis Ani Starmach
Sernik wiedeński - przepis
Reklama
Reklama
Reklama