Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 oczyszczone pstrągi
  • 4 łyżki sklarowanego masła
  • 2-3 łyżki płatków migdałów
  • 1/2 cytryny
  • mąka do panierowania
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pstrągi z migdałami!

  1. Migdały zrumień na suchej patelni.
  2. Pstrągi umyj, osusz, oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem.
  3. Skrop sokiem z cytryny.
  4. Odstaw na kwadrans.
  5. Ryby obtocz w mące.
  6. Usmaż na gorącym maśle z obu stron, po 5 minut każdą stronę.
  7. Usmażone pstrągi posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.
Reklama

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis

Pierogi z makiem - przepis
Pierniczki świąteczne - przepis
Ciasto serowo-makowe - przepis
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Piernik - przepis Ani Starmach
Sernik wiedeński - przepis

Reklama
Reklama
Reklama