Pieczona karkówka w winie
Karkówkę myjemy, kroimy w plastry, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i pieprzem ziołowym. Pieczarki czyścimy, kroimy w grube plastry.

Opublikowano: 04.12.2018, 10:16
Reklama
Składniki
Reklama

1 kg karkówki wieprzowej
Sposób przygotowania
Karkówkę myjemy, kroimy w plastry, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i pieprzem ziołowym. Pieczarki czyścimy, kroimy w grube plastry. Karkówkę podsmażamy, na rumiano.
Reklama
Podsmażoną karkówkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu z karkówki podsmażamy pieczarki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy szklankę czerwonego wina. Gdy wino odparuje, pieczarki dodajemy do karkówki. Karkówke z pieczarkami pieczemy 1 godz.
Reklama
Reklama
Reklama