Reklama

Składniki

Reklama

1 kg karkówki wieprzowej

  • 30 dag pieczarek
  • 1 szkl. wina czerwonego
  • szczypta soli ( wg. uznania)
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta pieprzu
  • 0,5 kostki margaryny do smażenia
  • Sposób przygotowania

    Karkówkę myjemy, kroimy w plastry, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i pieprzem ziołowym. Pieczarki czyścimy, kroimy w grube plastry. Karkówkę podsmażamy, na rumiano.

    Reklama

    Podsmażoną karkówkę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu z karkówki podsmażamy pieczarki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy szklankę czerwonego wina. Gdy wino odparuje, pieczarki dodajemy do karkówki. Karkówke z pieczarkami pieczemy 1 godz.

    Reklama
    Reklama
    Reklama