Reklama
Ilość kalorii: 435
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 porcje fileta z łososia
  • 2 szklanki bulionu rybnego
  • pęczek koperku
Reklama

Na sos:

  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • płaska łyżka mąki
  • szklanka kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Na dnie garnka połóż koperek i łososia, zalej gorącym bulionem. Przykryj, gotuj 15 min na małym ogniu.
  2. Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Oprósz ją mąką, mieszając wlej pół szklanki wywaru rybnego i kremówkę. Duś 3 min, dopraw.
  3. Rybę podawaj z sosem i jarzynami.
Reklama
Reklama
Reklama