Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag ziemniaków
  • 2 cebule
  • oliwa
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • pomidor
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na hiszpański omlet z ziemniakami!

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry.
  2. Smaż na patelni z oliwą, aż będą miękkie.
  3. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając, przyrumień ją.
  4. Ziemniaki i cebulę zdejmij z patelni, przestudź.
  5. Jajka roztrzep widelcem, przypraw.
  6. Połącz z ziemniakami i cebulą.
  7. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy.
  8. Wlej masę, smaż pod przykryciem, aż wierzch zacznie się ścinać.
  9. Przykryj omlet talerzem, odwróć, po czym zsuń ponownie z talerza na patelnię z oliwą.
  10. Dosmaż. Posyp natką i udekoruj pomidorem.
Reklama

Zobacz inne dania kuchni świata:

Kurczak po hindusku - przepis
Tarator - przepis
Chinkali - gruzińskie pierożki

Reklama
Reklama
Reklama