Hiszpański omlet z ziemniakami - przepis składniki i przygotowanie
Może trudno w to uwierzyć, ale to prawdziwa hiszpańska... tortilla!

Opublikowano: 12.08.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 60 dag ziemniaków
- 2 cebule
- oliwa
- 5 jajek
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- pomidor
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na hiszpański omlet z ziemniakami!
- Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry.
- Smaż na patelni z oliwą, aż będą miękkie.
- Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i mieszając, przyrumień ją.
- Ziemniaki i cebulę zdejmij z patelni, przestudź.
- Jajka roztrzep widelcem, przypraw.
- Połącz z ziemniakami i cebulą.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy.
- Wlej masę, smaż pod przykryciem, aż wierzch zacznie się ścinać.
- Przykryj omlet talerzem, odwróć, po czym zsuń ponownie z talerza na patelnię z oliwą.
- Dosmaż. Posyp natką i udekoruj pomidorem.
Reklama
Zobacz inne dania kuchni świata:
Kurczak po hindusku - przepis
Tarator - przepis
Chinkali - gruzińskie pierożki
Reklama
Reklama
Reklama