Wyśmienity dorsz w mleku kokosowym - sprawdź przepis!
Dorsz w mleku kokosowym to delikatny, a jednocześnie wykwintny smak. Świetna propozycja na obiad, kolację i świąteczny stół.
- Dagmara
Opublikowano: 15.09.2008, 22:28
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 70 dag pokrojonych w kostkę filetów z dorsza,
- 40 dag pokrojonych pomidorów z puszki,
- 4 małe cebulki,
- mała papryczka chili drobno posiekana,
- 3 łyżki drobno posiekanej pietruszki,
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku,
- 1 zielona papryka pokrojona w paski,
- 350 ml mleka kokosowego.
Reklama
Przygotowanie:
Zeszklić pokrojoną cebulę. Po chwili wsypać pokrojoną paprykę, chili i czosnek. Podsmażyć. Dodać pomidory. Po kilku minutach smażenia wsypać natkę. Przyprawić. Wlać mleko kokosowe. Zagotować. Wsypać kawałki ryby. Dusić kwadrans na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama