Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 70 dag pokrojonych w kostkę filetów z dorsza,
  • 40 dag pokrojonych pomidorów z puszki,
  • 4 małe cebulki,
  • mała papryczka chili drobno posiekana,
  • 3 łyżki drobno posiekanej pietruszki,
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku,
  • 1 zielona papryka pokrojona w paski,
  • 350 ml mleka kokosowego.
Reklama
Przygotowanie:

Zeszklić pokrojoną cebulę. Po chwili wsypać pokrojoną paprykę, chili i czosnek. Podsmażyć. Dodać pomidory. Po kilku minutach smażenia wsypać natkę. Przyprawić. Wlać mleko kokosowe. Zagotować. Wsypać kawałki ryby. Dusić kwadrans na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama