Reklama
Składniki:

- 2 małe cukinie
- 2 kolorowe papryki
- kostka tofu (30 dag) lub białego wędzonego sera
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
- 4 posiekane ząbki czosnku
- sok z cytryny
- 10 łyżek sosu sojowego
- 10 łyżek oliwy
- pół pęczka bazylii
- ziołowa przyprawa do grilla

Reklama
Przygotowanie:

1. Tofu pokrój na plastry, skrop sosem sojowym. Paprykę przekrój. Z cukinii odkrój końce, przekrój na pół i w poprzek na ćwiartki.

2. Oliwę wymieszaj z czosnkiem, posmaruj nią paprykę, cukinię i tofu. Grilluj na tackach 10 min.

3. Warzywa odwróć, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do grilla. Na wierzchu ułóż plasterki tofu, listki bazylii i przekrojone pomidorki. Piecz 8 minut.

Reklama

4. Udekoruj oliwkami i listkami bazylii.

Reklama
Reklama
Reklama