Cukinia i papryka z tofu z grilla

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 29.04.2010, 10:02
Reklama
Składniki:
- 2 małe cukinie
- 2 kolorowe papryki
- kostka tofu (30 dag) lub białego wędzonego sera
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
- 4 posiekane ząbki czosnku
- sok z cytryny
- 10 łyżek sosu sojowego
- 10 łyżek oliwy
- pół pęczka bazylii
- ziołowa przyprawa do grilla
Reklama
Przygotowanie:
1. Tofu pokrój na plastry, skrop sosem sojowym. Paprykę przekrój. Z cukinii odkrój końce, przekrój na pół i w poprzek na ćwiartki.
2. Oliwę wymieszaj z czosnkiem, posmaruj nią paprykę, cukinię i tofu. Grilluj na tackach 10 min.
3. Warzywa odwróć, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do grilla. Na wierzchu ułóż plasterki tofu, listki bazylii i przekrojone pomidorki. Piecz 8 minut.
Reklama
4. Udekoruj oliwkami i listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama