Reklama
Składniki:

- opakowanie makaronu cannelloni
- 50 dag twarogu
- jajko
- 25 dag szynki
- 20 dag żółtego sera w kawałku
- 10 plasterków żółtego sera
- 3 łyżki śmietany
- łyżka posiekanych ziół (natki, tymianku, oregano)
- łyżka masła
- łyżka mąki
- szklanka mleka
- szklanka bulionu
- sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Szynkę pokrój w drobną kostkę, żółty ser zetrzyj na tarce. Twaróg zmiksuj ze śmietaną. Wymieszaj z szynką, żółtym serem, jajkiem i ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Masą nadziej cannelloni.

Reklama

2. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę. Rozprowadź bulionem i mlekiem. Mieszając, zagotuj. Sos przypraw solą i pieprzem. Zalej cannelloni ułożone w formie żaroodpornej. Przykryj plastrami żółtego sera. Zapiekaj około 40 min w temperaturze 180 st.

Reklama
Reklama
Reklama