Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 6 kotletów z karkówki
Na marynatę:
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki jasnego sosu sojowego
- 1/2 główki czosnku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki bazylii
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na karkówkę w ziołach!
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj.
- Do przygotowanej marynaty włóż mięso, odstaw na kilkanaście godzin.
- Mięso wyjmij z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie.
- Grilluj z obu stron, żeby się równomiernie upiekło.
- Podczas grillowania smaruj mięso marynatą.