Liczba porcji: 8
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- papryka mielona słodka i ostra
- sól czosnkowa
- łyżka miodu
- po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
- mała cukinia
- olej
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na szaszłyki drobiowe!
- Mięso pokrój w paski o szerokości około 3 cm.
- Oprósz solą czosnkową, pieprzem i papryką.
- Wymieszaj z miodem i 2 łyżkami oleju.
- Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
- Paprykę pokrój w paski, a cukinię w półtalarki.
- Paski mięsa nadziewaj na drewniane szpadki, przekładając je paskami papryki i kawałkami cukinii.
- Ułóż na blasze do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni C i piecz około 20 min.