Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1,5 kg schabu karkowego
- 3 ząbki czosnku
- łyżka miodu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżeczki suszonych ziół
- 2 łyżki świeżych ziół, np.: majeranek, oregano, mielona papryka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na schab w ziołach!
- Czosnek rozetrzyj z solą, połącz z musztardą, miodem, pieprzem, szczyptą papryki i suszonymi ziołami.
- Przygotowaną pastą posmaruj umyte i osuszone mięso.
- Odstaw na 2 godziny do lodówki.
- Następnie włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz około 90 minut w temperaturze 190 stopni C.
- Po upieczeniu pozwól mięsu odpocząć kwadrans. Przed podaniem posyp posiekanymi świeżymi ziołami.