Roladki z indyka z pietruszką i oregano

Najlepsze z ziemniakami!
/ 08.08.2013 08:43
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z indyka z pietruszką i oregano Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 290 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 duże sznycle z indyka
  • 2 posiekane pęczki natki pietruszki
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 4 suszone pomidory
  • 8 plasterków suszonej szynki
  • łyżeczka oregano n bulion warzywny
  • pieprz Cayenne
  • sól
  • czarny pieprz
Przygotowanie:
  1. Sznycle z indyka lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Natkę wymieszaj z oregano i parmezanem. Na sznyclach rozłóż natkę, przykryj szynką i ułóż pomidory pokrojone w paski.
  2. Mięso zwiń w ciasne roladki i obwiąż nitką kuchenną. Obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie podlej bulionem warzywnym i duś pod przykryciem około 25 minut, co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę.
  3. Gotowe roladki z indyka pokrój w plastry.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA