Składniki:
- 4 duże sznycle z indyka
- 2 posiekane pęczki natki pietruszki
- 4 łyżki tartego parmezanu
- 4 suszone pomidory
- 8 plasterków suszonej szynki
- łyżeczka oregano n bulion warzywny
- pieprz Cayenne
- sól
- czarny pieprz
Przygotowanie:
- Sznycle z indyka lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Natkę wymieszaj z oregano i parmezanem. Na sznyclach rozłóż natkę, przykryj szynką i ułóż pomidory pokrojone w paski.
- Mięso zwiń w ciasne roladki i obwiąż nitką kuchenną. Obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie podlej bulionem warzywnym i duś pod przykryciem około 25 minut, co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę.
- Gotowe roladki z indyka pokrój w plastry.