Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 duże liście włoskiej kapusty
Na farsz:
- szklanka ryżu
- 10 dag szynki konserwowej
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- duża cebula
- jajko
Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladę z kapusty!
- Liście kapusty umyj i obgotuj we wrzątku. Usuń zgrubiałe nerwy.
- Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
- Ryż ugotuj na półtwardo.
- Szynkę, cebulę i papryki pokrój w kostkę.
- Włóż do miski ryż, cebulę, szynkę i paprykę, dodaj roztrzepane jajko i wymieszaj.
- Liście kapusty ułóż na zakładkę, tak aby utworzyły prostokąt.
- Na liście wyłóż farsz i zroluj.
- Całość zwiń delikatnie bawełnianą nicią i zawiń w folię aluminiową.
- Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz około 40 minut.
Zobacz przepisy na pasty do chleba:
Pasta z grochu - przepis
Pasty z serkiem wiejskim - przepis
Pasta z siemieniem lnianym - przepis
Jak zrobić jajeczną pastę do kanapek?
Brokułowa pasta do kanapek - przepis
Pasta parówkowa na kanapki - przepis