Pierogi ruskie z ciasta francuskiego - przepis składniki i przygotowanie

Nietypowy pomysł na obiad!
Weronika Kwaśniak / 10.06.2015 05:35
DRUKUJ PRZEPIS
Pierogi ruskie z ciasta francuskiego - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 3-4 ziemniaki
  • ok. 25 dag twarogu
  • 2 cebule 
  • 2 łyżki oliwy
  • oliwek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierogi ruskie z ciasta francuskiego!

  1. Ciasto rozmroź.
  2. Ziemniaki gotuj, lekko ciepłe przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj z twarogiem.
  4. Cebulę posiekaj, lekko zrumień na oliwie.
  5. Dodaj do masy, przypraw do smaku, mieszaj.
  6. Ciasto pokrój w trójkąty lub prostokąty.
  7. Na każdy połóż nieco farszu, zlep brzegi.
  8. Piecz w temperaturze 200 stopni C na złotobrązowy kolor.

Zobacz inne przepisy na pierogi:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA