Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto:
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- szklanka wody gazowanej
- 1/3 szklanki mleka
- jajko
- szczypta soli
Na farsz:
- po jednej czerwonej i żółtej papryce
- 30 dag pieczarek
- mała czerwona cebula
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na naleśniki z pieczarkami i papryką!
- Z mąki, wody, mleka, jajka, szczypty soli przygotuj ciasto.
- Usmaż 8 cienkich naleśników.
- Oczyszczone papryki pokrój w paseczki, pieczarki i cebulę pokrój w plasterki, czosnek drobno posiekaj.
- Na maśle podduś warzywa, dopraw solą i pieprzem.
- Wymieszaj z posiekaną natką.
- Naleśniki obłóż warzywami i zawiń.
- Ułóż na blaszce i podpiecz w gorącym piekarniku.
- Podawaj z sosem na bazie jogurtu i ziół.