Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • szklanka wody gazowanej
  • 1/3 szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta soli

Na farsz:

  • po jednej czerwonej i żółtej papryce
  • 30 dag pieczarek
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z pieczarkami i papryką!

  1. Z mąki, wody, mleka, jajka, szczypty soli przygotuj ciasto.
  2. Usmaż 8 cienkich naleśników.
  3. Oczyszczone papryki pokrój w paseczki, pieczarki i cebulę pokrój w plasterki, czosnek drobno posiekaj.
  4. Na maśle podduś warzywa, dopraw solą i pieprzem.
  5. Wymieszaj z posiekaną natką.
  6. Naleśniki obłóż warzywami i zawiń.
  7. Ułóż na blaszce i podpiecz w gorącym piekarniku.
  8. Podawaj z sosem na bazie jogurtu i ziół.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

Naleśniki z mięsem i pieczarkami - przepis
Naleśniki na słono - przepis na naleśniki z szynką i serem
Naleśniki z bananami i kajmakiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama