Reklama
Ilość kalorii: 145
Czas przygotowania: 150 min
Ilość porcji: 24
Stopień trudności: Trudne
Składniki:

Na farsz:

  • 25 dag blanszowanych migdałów
  • 12 dag cukru
  • 40 ml wody
  • cynamon
  • 3 dag stopionego masła
Reklama

Na ciasto:

  • 18 dag mąki
  • sól
  • 1 jajko
  • 8 dag stopionego masła
  • 2 łyżki wody
Przygotowanie:
Reklama
  1. Migdały zmiel, utrzyj z cukrem, cynamonem i wodą. Z pasty formuj porcje wielkości paluszka.
  2. Na ciasto zmiksuj wszystkie składniki. Wyrabiaj ok. 20 min, aż będzie gładkie. Podziel na 2 części, przykryj folią i odstaw na 15 min.
  3. Podsypując mąką, rozwałkuj ciasto na bardzo cienkie placki. Wykrawaj z niego krążki. Na każdym połóż porcję pasty. Złóż, zlep brzegi, uformuj w łuki, ułóż na blasze, odstaw na godzinę. Piecz ok. 12 min w temp. 180 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama