Karkówka marynowana na grilla - przepis składniki i przygotowanie

Aromatyczne i pyszne mięso.
Weronika Kwaśniak / 06.06.2014 09:30
DRUKUJ PRZEPIS
Karkówka marynowana na grilla - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dużych plastrów karkówki
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 10 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • łyżka tymianku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na karkówkę marynowaną na grilla!

  1. W misce wymieszaj obie musztardy, 5 łyżek oleju, tymianek, szczyptę soli i pieprzu.
  2. Włóż 4 plastry mięsa.
  3. W drugiej misce połącz koncentrat z keczupem, resztą oleju, solą i papryką.
  4. Włóż resztę mięsa, marynuj 3 godz.
  5. Grilluj po 10 minut z obu stron.

Sprawdź inne przepisy na grilla:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA