Makaron z winogronami i serem pleśniowym - przepis składniki i przygotowanie

Pyszny, zapiekany makaron z winogronami i serem pleśniowym: oto idealny obiad!
Weronika Kwaśniak / 06.10.2016 03:38
DRUKUJ PRZEPIS
Makaron z winogronami i serem pleśniowym - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag makaronu, najlepiej tagliatelle
  • 10 dag sera gorgonzola lub feta
  • 10 dag sera camembert
  • 2 łyżki masła
  • 150 ml śmietanki 30%
  • kiść winogron
  • 6 dag orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na makaron z winogronami i serem pleśniowym! To pyszne danie bazuje na połączeniu ze sobą kontrastujących smaków - słodkich winogron i słonego sera. Ta kombinacja sprawdza się naprawdę dobrze!

  1. Makaron ugotuj według zaleceń na opakowaniu, odcedź.
  2. Winogrona przekrój na połówki i odpestkuj.
  3. W rondelku podgrzej śmietankę, wrzuć połowę pokruszonego sera i mieszaj, aż się rozpuści i stworzy w miarę jednolity sos.

Co zrobić z winogron - 20 przepisów

  1. Małe naczynia żaroodporne wysmaruj masłem.
  2. Włóż do każdej miseczki porcję makaronu i winogron, zalej sosem serowym i posyp z wierzchu pokruszonym serem.

Babeczki z winogronami - przepis

  1. Piekarnik rozgrzej do 150 stopni i piecz makaron przez 20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA