Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanej w wywarze grzybowym kaszy gryczanej
  • 60 dag mieszanych grzybów leśnych
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki
  • 15 dag ostrego sera żółtego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Oczyszczone grzyby pokroić na spore kawałki. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki masła i olej. Włożyć grzyby oraz obraną i posiekaną cebulę z czosnkiem. Smażyć kilka minut.
  2. Podlać 1/2 szklanki wody, wsypać szczyptę soli, pieprzu i gałki. Dusić, co jakiś czas mieszając, aż woda odparuje.
  3. Ser pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce.
  4. Grzyby wymieszać z kaszą, serem i natką. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Reklama
Reklama
Reklama