Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 piersi kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 10 dag pieczarek
- por
- łyżka oleju
- 2 łyżki estragonu
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki cydru
- 30 dag kremowej zupy z pieczarek
- 30 dag ciasta francuskiego
- jajko
- łyżka sezamu
Przygotowanie:
Sprawdź nasz przepis na kurczaka z pieczarkami!
- Pora i pieczarki pokrój na cienkie plasterki.
- Piersi kurczaka pokrój w kostkę.
- Rozgrzej olej na patelni, dodaj kurczaka, pora i pieczarki, mocno dopraw przyprawą do kurczaka i estragonem.
- Odrobinę cydru utrzyj na gładką masę z mąką kukurydzianą, dodaj do kurczaka z resztą cydru i zupą pieczarkową.
- Wymieszaj i zagotuj.
- Włóż masę do formy do zapiekania i przykryj płatem ciasta francuskiego.
- Na brzegach mocno dociśnij ciasto, w środku zrób mały otwór.
- Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.