Kurczak z pieczarkami - przepis składniki i przygotowanie

Pomysł na pyszny obiad - dodatki możesz zmieniać według uznania.
Weronika Kwaśniak / 04.03.2014 09:05
DRUKUJ PRZEPIS
Kurczak z pieczarkami - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 piersi kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 10 dag pieczarek
  • por
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki estragonu
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki cydru
  • 30 dag kremowej zupy z pieczarek
  • 30 dag ciasta francuskiego
  • jajko
  • łyżka sezamu
Przygotowanie:

Sprawdź nasz przepis na kurczaka z pieczarkami!

  1. Pora i pieczarki pokrój na cienkie plasterki.
  2. Piersi kurczaka pokrój w kostkę.
  3. Rozgrzej olej na patelni, dodaj kurczaka, pora i pieczarki, mocno dopraw przyprawą do kurczaka i estragonem.
  4. Odrobinę cydru utrzyj na gładką masę z mąką kukurydzianą, dodaj do kurczaka z resztą cydru i zupą pieczarkową.
  5. Wymieszaj i zagotuj.
  6. Włóż masę do formy do zapiekania i przykryj płatem ciasta francuskiego.
  7. Na brzegach mocno dociśnij ciasto, w środku zrób mały otwór.
  8. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA