Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 8 białych surowych kiełbasek
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 3 gałązki rozmarynu
- 6 gałązek tymianku
- majeranek
- pieprz
- szczypta soli
- 6 łyżek oleju
- 1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kiełbasę z ziołami!
- Cebulę wymieszaj z czosnkiem, łyżeczką majeranku, gałązkami ziół, olejem, pieprzem i ewentualnie szczyptą soli.
- Połowę cebuli ułóż na dnie żaroodpornego naczynia, obłóż kiełbaskami, przykryj resztą cebuli.
- Polej wodą.
- Piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz też kilka przepisów na ciasta wielkanocne:
Babka toffi - przepis
Różana babka wielkanocna - przepis
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 przepisów
Pomarańczowy mazurek - przepis
Ciasta wielkanocne