Jajka po Szkocku - przepis
Jajka po Szkocku to nic innego jak klopsiki z mięsa mielonego z jajkiem w środku. Jesteś ciekawa jak smakują? Przygotuj je sama!

Opublikowano: 01.07.2013, 10:55
Reklama
Ilość porcji: 5
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 11 jajek
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 kajzerka namoczona w zimnej wodzie
- szczypta słodkiej papryki,
- szczypta cząbru
- szczypta suszonej natki pietruszki
- szczypta mielonej gorczycy
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
- Ugotuj 10 jajek na twardo. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż. Bułkę namocz w mleku, a następnie wyciśnij i dodaj do mięsa. Wbij surowe jajko, przyprawy, posiekane ząbki czosnku oraz cebulę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
- Obierz ze skorupki jajka ugotowane na twardo a następnie obtocz je w mięsie i bułce tartej.
- Smaż na głębokim oleju na złocisty kolor.
Reklama
Reklama
Reklama