Liczba porcji: 5
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 11 jajek
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 kajzerka namoczona w zimnej wodzie
- szczypta słodkiej papryki,
- szczypta cząbru
- szczypta suszonej natki pietruszki
- szczypta mielonej gorczycy
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Ugotuj 10 jajek na twardo. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż. Bułkę namocz w mleku, a następnie wyciśnij i dodaj do mięsa. Wbij surowe jajko, przyprawy, posiekane ząbki czosnku oraz cebulę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
- Obierz ze skorupki jajka ugotowane na twardo a następnie obtocz je w mięsie i bułce tartej.
- Smaż na głębokim oleju na złocisty kolor.