Jajka po Szkocku - przepis

Jajka po Szkocku to nic innego jak klopsiki z mięsa mielonego z jajkiem w środku. Jesteś ciekawa jak smakują? Przygotuj je sama!
/ 01.07.2013 10:55
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka po Szkocku - przepis fot. Fotolia
Liczba porcji: 5
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 11 jajek
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka namoczona w zimnej wodzie
  • szczypta słodkiej papryki,
  • szczypta cząbru
  • szczypta suszonej natki pietruszki
  • szczypta mielonej gorczycy
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Ugotuj 10 jajek na twardo. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż. Bułkę namocz w mleku, a następnie wyciśnij i dodaj do mięsa. Wbij surowe jajko, przyprawy, posiekane ząbki czosnku oraz cebulę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
  2. Obierz ze skorupki jajka ugotowane na twardo a następnie obtocz je w mięsie i bułce tartej.
  3. Smaż na głębokim oleju na złocisty kolor.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA