Reklama
Ilość porcji: 5
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 11 jajek
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka namoczona w zimnej wodzie
  • szczypta słodkiej papryki,
  • szczypta cząbru
  • szczypta suszonej natki pietruszki
  • szczypta mielonej gorczycy
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ugotuj 10 jajek na twardo. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż. Bułkę namocz w mleku, a następnie wyciśnij i dodaj do mięsa. Wbij surowe jajko, przyprawy, posiekane ząbki czosnku oraz cebulę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
  2. Obierz ze skorupki jajka ugotowane na twardo a następnie obtocz je w mięsie i bułce tartej.
  3. Smaż na głębokim oleju na złocisty kolor.
Reklama
Reklama
Reklama