Gulasz z jagnięciny

Jagnięcinę umyj i osusz. Następnie pokrój w trzycentymetrową kostkę i obsmaż w garnku. Marchew przekrój na pół i pokrój w plastry.
/ 15.03.2012 12:51

Składniki

  • Gulasz z jagnięciny

    Fix Soczysty Schab w sosie winnym Knorr - 2 opakowania
  • ser feta - 100 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • jagnięcina (np.udziec) - 800 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • marchew - 300 gramów
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • szałwia - 1 sztuka
  • zielony ogórek - 1 sztuka
  • rozmaryn - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • czarny pieprz - 5 szczypt
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • cebula - 3 sztuki

Sposób przygotowania

Jagnięcinę umyj i osusz. Następnie pokrój w trzycentymetrową kostkę i obsmaż w garnku.
Marchew przekrój na pół i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w dużą kostkę. Marchew, cebulę i oliwki dodaj do smażonego mięsa. Całość podsmaż, a następnie zalej 500 ml zimnej wody i duś pod przykryciem przez około 30 minut.
Dodaj przyprawy i duś jeszcze około 15 minut. Następnie rozmieszaj sos winny z 2 opakowań Fixu Knorr w 300 ml wody i zalej nim całość. Gotuj jeszcze ok. 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.
Paprykę, ogórka, pomidora i ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Przepis gulasz z jagnięciny pochodzi z serwisu przepisy.pl

Redakcja poleca

REKLAMA