Składniki:
- 50 dag mielonej wołowiny
- 10 dag boczku wędzonego
- olej
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- czerwona papryka
- puszka pomidorów
- po 3 łyżki koncentratu pomidorowego i keczupu
- szklanka bulionu
- 2 puszki czerwonej fasoli
- sos tabasco
- mielona ostra papryka
- mielony kmin
- mielona kolendra
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na chili con carne!
- Boczek posiekaj, zrumień na oleju.
- Dodaj mięso, przesmaż mieszając.
- Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, całość smaż chwilę na silnym ogniu.
- Dodaj pomidory, koncentrat, keczup i bulion oraz przyprawy.
- Duś około 30 minut pod przykryciem.
- Fasolę przepłucz na sicie. Odsączoną dodaj do potrawy.
- Całość duś jeszcze 10 minut, dopraw.