Składniki:
- 60 dag fasolki szparagowej
- kawałek ostrej papryczki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- 15 dag sera feta, oscypka lub wędzonego twarogu
- sól
- cukier
- czerwony pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na gulasz warzywny z fasolką!
- Fasolkę dokładnie umyj, oczyść (możesz ją pokroić na mniejsze kawałki).
- Wrzuć na lekko osolony i posłodzony wrzątek.
- Gotuj ok. 7 minut, aby była półmiękka.
- Wyjmij łyżką cedzakową, dokładnie osącz.
- Papryczkę przekrój, oczyść z nasionek, drobno posiekaj.
- Na patelni rozpuść masło, chwilę przesmaż na nim papryczkę.
- Dodaj tartą bułkę, lekko zrumień.
- Na patelnię włóż fasolkę, delikatnie wymieszaj z tartą bułką.
- Na wierzchu połóż kawałki sera, całość lekko podgrzej, oprósz pieprzem.
- Przed podaniem potrawę możesz lekko skropić octem balsamicznym.