Reklama
Ilość kalorii: 210
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag truskawek
  • 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 2-3 łyżki miodu
  • miąższ z połowy laski wanilii
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru
  • 20 dag serka waniliowego
  • 5 dag posiekanej białej czekolady
  • listki melisy
Reklama
Przygotowanie:
  1. Truskawki opłucz, delikatnie osusz, a następnie usuń szypułki. 50 dag owoców zmiksuj dokładnie z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, startym imbirem, miodem i miąższem z połowy laski wanilii. Odstaw do lodówki na godzinę.
  2. Do schłodzonego chłodnika z truskawek dodaj pozostałe truskawki, pokrojone w cienkie plasterki. Gotowy chłodnik przelej do miseczek. Każdą porcję udekoruj kleksem serka waniliowego, posiekaną lub startą na tarce czekoladą oraz listkami melisy.
Reklama
Reklama
Reklama