Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 500 ml śmietany kremówki
  • duży jogurt naturalny
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 kolorowe galaretki
  • andrut
  • płatki migdałowe
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na śmietanowiec z galaretką!

  1. Każdą galaretkę rozpuść w szklance wrzątku.
  2. Przelej do płaskich foremek, gdy zastygną pokrój w kostkę.
  3. Jogurt zagotuj, wsyp żelatynę i rozpuść.
  4. Przestudź.
  5. Wymieszaj z ubitą na sztywno kremówką i cukrem pudrem.
  6. Dodaj galaretki.
  7. Andruta przytnij do foremki o średnicy 24-26 cm, włóż na dno foremki, wlej śmietanę z galaretkami.
  8. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
  9. Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.
  10. Możesz też ozdobić cząstkami owoców lub polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na ciasta:

Tiramisu - przepis na ciasto na biszkopcie
Ciasto kakaowe - przepis na ciasto Fale Dunaju
Sernik chałwowy - przepis

Reklama
Reklama
Reklama