Pieczeń czosnkowa z indyka - przepis składniki i przygotowanie
Idealna na świąteczny stół!

Opublikowano: 01.03.2016, 06:58
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 kg sznycli z indyka
- 3 główki czosnku
- 3 łyżki keczupu
- bazylia lub tymianek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pieczeń czosnkową z indyka!
- Czosnek obierz i podziel na ząbki.
- Sznycle z indyka oprósz solą, pieprzem i posmaruj cienko keczupem.
- Małą podłużną foremkę wyłóż z zapasem papierem do pieczenia.
- W formie układaj nieregularnie sznycle, przekładając je ząbkami czosnku i oprószając ziołami, solą i pieprzem.
- Gdy mięso zapełni formę, zawiń je ściśle w papier do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C.
- Piecz około 40 minut.
- Po tym czasie odwiń papier, odkryj mięso i posmaruj je z wierzchu keczupem.
- Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze około 20 minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pyszne mięsa:
Schab w skorupce musztardowej - przepis
Mostek z jajkiem - przepis
Faszerowana pieczeń z indyka - przepis
Reklama
Reklama
Reklama